تعمیر پمپ دیافراگمی

مرکز تخصصی و حرفه ای تعمیر و سرویس پمپ دیافراگمی

شرکت توسعه صنعت مارون سیال توانسته با استفاده از کادری مجرب و آموزش دیده تجربیات ارزشمندی در تعمیر پمپ دیافراگمی بدست آورد. این شرکت با اعزام تکنسین های خود به خارج از کشور ، در نمایندگی های شرکت های پیشرو و معتبر ، شرایط آموزش را فراهم نموده تا با اشراف کامل بتوانند به درستی فرایند تعمیر این پمپ ها را به نتیجه برسانند. این مرکز می تواند تعمیر و پشتیبانی کلیه پمپ های دیافراگمی شرکت ها ، اعم از صنعتی و کارگاهی را در کلیه مناطق کشور پوشش دهد. تعمیرات ما همراه با آموزش ، ضمانت بلند مدت و بدون پرسش بوده که این امر موجبات رضایت مشتریان این مجموعه را فراهم کرده است. کلیه قطعات یدکی مورد استفاده از جنس مرغوب و فابریک برند شرکت مربوطه می باشد.
slide-0c8db58
slide-3b4e289
slide-5635319
slide-be9dbc7

معرفی پمپ دیافراگمی

جهت تعمیر پمپ دیافراگمی ابتدا می بایست با این پمپ بیشتر آشنا شد لذا ابتدا بصورت خلاصه به معرفی این پمپ می پردازیم ؛ پمپ دیافراگمی یک پمپ پنوماتیک سیفونی و یک به یک است که توسط فشار هوا کار می کند. پمپ های دیافراگمی در چندین کاربرد صنعتی برای انتقال سیالات استفاده می شود. این پمپ ها دارای طراحی ساده و کارکرد آسان هستند که باعث محبوبیت آنها می شود. ولی ، تمـام این ویژگی ها باعث نمی شـود که این پمپ ها ضد خرابی باشند. آنها نیز مانند سایر پمپ های صنعتی از کار می افتند برای اطمینان از عملکرد مناسب باید به درستی نصب و نگهداری شوند.

اگر در حین استفاده یا نصب پمپ دیافراگمی خود با مشکل مواجه شدید ، می توانید با رجوع به این مقاله مشکلات را برطرف کرده و پمپ خود رازودتر تعمیر کنید. در این مقاله نکاتی ذکر می شود که با رعایت آن عمر پمپ خود را افزایش و از استهلاک سریع اجزای پمپ جلوگیری به عمل آورید.

 

آشنایی با اجزای پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی بصوت کلی شامل دو بخش سیال (Manifold) و هوا (Air Motor) می باشد. بخش سیال شامل قسمت هایی می باشد که سیال از آن عبور می کند و بخش هوا شامل قسمت هائی است که با ورود هوا به آن باعث بکار افتادن پمپ می شود که این قسمت به بخش ایر موتور نیز گفته می شود.

تعمیر دیافراگم پمپ
تعمیر دیافراگم پمپ

مرحله اول تعمیر :

نکاتی که می بایست در هنگام تعمیر پمپ دیافراگمی رعایت نمود

اقدامات حفاظتی مناسب :

قبل از تعمیر پمپ دیافراگمی و دمونتاژ پمپ ، پرسنل تعمیر و نگهداری باید بررسی کنند که آیا خود سیال منتقل شده خطرناک است یا خیر. لطفاً مطمئن شوید که اقدامات احتیاطی مناسب را انجام داده اید، تجهیزات حفاظتی بپوشید و کیت کمک های اولیه را آماده کنید.

ایمنی در تعمیر پمپ دیافراگمی

فشار هوای باقیمانده را آزاد کنید :

قبل از تعمیر پمپ دیافراگمی ، تخلیه کامل فشار داخل پمپ و خطوط لوله بسیار مهم است. به شرایطی توجه کنید که پمپ و خطوط لوله ممکن است مسدود شوند، زیرا عدم توانایی در تخلیه کامل فشار هوا یا سیال می تواند منجر به پاشش احتمالی سیال و خطرات جدی در حین تعمیر پمپ شود. در چنین مواردی، در هنگام جداسازی قطعات احتیاط کنید و اقدامات ایمنی لازم را انجام دهید. توصیه می شود از آچار استفاده کنید و به صورت دستی اتصالات را کمی شل کنید تا فشار آزاد شود.

تعمیر دیافراگم پمپ

تکنیک های باز کردن پیچ :

توصیه می شود ابتدا پیچ ها را به صورت دستی با استفاده از آچار باز کنید و بعد از ابزار برقی یا پنوماتیک برای جداسازی قطعات، استفاده کنید. این امر باعث جلوگیری از آسیب احتمالی به رزوه ها به دلیل ارتعاشات ناشی از استفاده مستقیم از ابزارهای بادی یا پنوماتیک می کند. هنگام سفت کردن پیچ ها، از یک دنباله متقارن استفاده کنید و آنها را به صورت مرحله ای سفت کنید. اطمینان حاصل کنید که شکاف های جفت شونده به طور یکنواخت مهر و موم شده اند تا از نشتی یا پارگی احتمالی بدنه پمپ به دلیل توزیع ناهموار تنش جلوگیری شود.

تعمیر دیافراگم پمپ

به ترتیب و روش مونتاژ توجه کنید :

برخی از اجزای پمپ دیافراگمی دارای توالی مونتاژ و جهت ثابت هستند. مونتاژ نادرست ممکن است باعث اختلال در عملکرد پمپ یا جابجایی غیرعادی سیال شود. توصیه می شود قبل از جداسازی و تعمیر پمپ دیافراگمی به نمودار جداسازی در دفترچه راهنمای عملکرد پمپ مراجعه کرده و با ترتیب و جهت آن آشنا شوید.

تعمیر و نگهداری لوله های ورودی/خروجی و اجزای شیر توپی (BALL VALVE) :

هرگونه انسداد یا چسبندگی در خطـوط لوله و اجزای شیر توپی را بررسي کنيد. از ابزار تمیز کننده یا حلال های مناسب برای تمیز کردن استفاده کنید ، مراقب باشید که به شیر توپی و نشینمنگاه آسیب نرسانید که می تواند بر عملکرد پمپ تأثیر بگذارد. در صورت ساییدگی در گلوله هـا، پوشش گلـوله یا نشینمنگاه گـلوله که منجر به از بین رفتن گردي مي شود، باید تعویض شوند. علاوه بر این، برای اورینگ آب بندی لوله ، از ابزار اورینگ درآور برای جداسازی آماده کنید و آن را از شکاف پایین وارد کنید تا بلند شود.از آنجایی که اورینگ آب بندی مستعد تغییر شکل است و خاصیت ارتجاعی ندارد، باید دوباره در جهت و موقعیت اصلی خود نصب شود. اگر تغییر شکل بیش از حد قابل توجه باشد و منجر به از بین رفتن اثر آب بندی شود، باید اورینگ های آببندی تعویض شوند.

بازرسی اجزای دیافراگم :

صفحه پشتی دیافراگم (بک آپ) و خود دیافراگم ممکن است به دلیل ویژگی های سیال خراب یا خورده شوند. انعطاف پذیری یا تغییر رنگ دیافراگم را بررسی کنید تا مشخص شود که آیا باید تعویض شود یا خیر. علاوه بر این ، اگر سیال حاوی ناخالصی ها یا ذرات تیز باشد ، دیافراگم ممکن است تحت اثر فشار رفت و برگشتی دچار فرورفتگی ، بریدگی یا حتی پارگی شود. برای جلوگیری از نشت مایع به داخل محفظه هوا ، که می تواند به سایر قطعات آسیب برساند و هزینه های تعمیر و نگهداری را افزایش دهد، باید بنا بر اساس شرایط استفاده به طور مرتب تعویض شوند.

نگهداری شیر پنوماتیک (شیر هوا) :

پس از جداسازی ، سطح قطعات را از هرگونه آلودگی روغن تمیز کنید. سپس حلقه آب بندی و اجزای اصلی دریچه هوا را برای هر گونه علائم سایش بررسی کنید. در صورت وجود آسیب، فرورفتگی یا خراش محسوس، باید فوراً تعویض شوند تا از عملکرد غیرعادی پمپ به دلیل نشت هوا جلوگیری شود. اگر مشکلی وجود ندارد، قبل از مونتاژ در ترتیب و جهت صحیح، یک لایه نازک روغن روان کننده (گریس مقاوم در برابر فشار و دما) را به طور یکنواخت روی حلقه آب بندی و اجزای ذکر شده قرار دهید.

تعمیر و نگهداری محفظه هوای پمپ :

پس از جداسازی دیافراگم ، بررسی کنید که آیا آلودگی روغن یا آب انباشته در محفظه هوا وجود دارد و آن را به طور کامل تمیز کنید. اگر مایع به دلیل پارگی دیافراگم وارد محفظه هوا شده و باعث خوردگی یا انسداد شود، قطعات مربوطه باید به سرعت تعویض شوند.

مرحله دوم پیشگیری :

عوامل معیوب شدن پمپ دیافراگمی

در این بخش نکات و مواردی ذکر می شود که بسیار کاربردی بوده و رعایت این موارد ، باعث جلوگیری از تعمیر پمپ دیافراگمی ، کاهش هزینه ها و بالابردن راندمان خواهد شد.

 عدم نصب واحد مراقبت هوا :

پمپ های دیافراگمی با فشار هوا کار می کنند بنابراین هوای ورودی به قسمت ایر موتور پمپ می بایست کاملا تمیز و عاری از هرگونه رطوبت و گرد و غبار باشد. در نتیجه با نصب واحد مراقبت هوا از خرابی ایر موتور پمپ که در واقع قلب پمپ دیافراگمی محسوب می شود جلوگیری کرد.

بالا بودن فشار هوای ورودی :

معمولا پمپ های دیافراگمی بنا به اندازه های مختلف بازده فشـار هـوای معینی دارند، که معمولا این فـشار بنا به واحـد بار یا پاسـکال از ۱ الـی ۸ بار تعیین می شوند. لذا در صورتی که فـشار هـوا از حداکـثر مجـاز تعیین شـده بیشتـر باشـد، قـطعات مـربوط به انتقال سـیال و ایر موتـور دچـار آسیب می شوند.

تعمیر دیافراگم پمپ

خشک کار کردن پمپ دیافراگمی :

منظور از خشک کار کردن پمپ به معنی عدم وجود سیال در پمپ می باشد که این عامل باعث آسیب رساندن به گلوله و نشینمنگاه گلوله می شود.

تعمیر دیافراگم پمپ

عدم روانکاری و روغن کاری :

پس از هر بار سرویس پمپ های دیافراگمی می بایست کلیه قطعات مربوط به ایر موتور بوسیله گریس مخصوص روانکاری شوند ، تا بر اثر کارکرد طولانی جلوی فرسایش این قطعات گرفته شود. و همینطور طبق برنامه می بایست از دریچه ورود هوای ایر موتور مقدار معینی روغن مخصوص روانکاری وارد نمود البته این کار را می توان به عهده واحد مراقبت هوا گذاشت . واحد مراقبت هوای سه گانه دارای سه محفظه می باشد که یکی از محفظه ها وظیفه جلوگیری از ورود رطوبت گرد و غبار ، محفظه دوم وظیفه روغن کاری و محفظه سوم وظیفه کنترل فشار هوای ورودی ایر موتور پمپ را به عهده دارد.

تعمیر دیافراگم پمپ

عدم پاکسازی و شستشوی پمپ پس از پایان کار :

در صورتیکه پمپ دیافراگمی در پایان کار متوقف شود می بایست داخل پمپ از سیال تخلیه و شسته شود این امر موجب می شود که سیال در داخل پمپ خشک نشود و هنگام راه اندازی مجدد به پمپ فشار نیاید و عمر آن بیشتر شود. در غیر اینصورت دیافراگم های پمپ دچار آسیب می شوند که در این شرایط تعمیر پمپ دیافراگمی نیز سخت تر می شود.

تعمیر دیافراگم پمپ

مطابقت نداشتن سیال و اجزای پمپ دیافراگمی :

یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب پمپ دیافراگمی مطابقت جنس و اجزای پمپ با سیالی است که می بایست جابجا کند. در صورتیکه جنس اجزای پمپ دیافراگمی با سیال عبوری از آن مطابقت نداشته باشد پمپ و اجزای آن دچار پوسیدگی شده و باعث از کار افتادن پمپ می شود. در اکثر این نوع موارد تعمیر پمپ دیافراگمی جابگو نمی باشد و می بایست پمپ جدید جایگزین نمود.

تعمیر دیافراگم پمپ

انتخاب اندازه مناسب پمپ :

مقدار حجم سیالی که پمپ در یک بازه زمانی مشخص را جابجا می کند با سایز و اندازه پمپ رابطه مستقیم دارد. لذا در صورتیکه برای جابجائی مقدار سیال با حجم بالا ، پمپی با ظرفیت انتقال پایین انتخاب شود به پمپ فشار آمده و عمر پمپ کوتاه می شود. در نتیجه با انتخاب درست اندازه و سایز پمپ متناسب با میزان دبی مورد نظر عمر و راندمان پمپ افزایش می یابد. ( دبی واحد مقدار حجم سیال جابجا شده در یک دقیقه و واحد آن لیتر بر دقیقه می باشد. )

تعمیر دیافراگم پمپ

عدم تعویض یا شستشوی صدا خفه کن یا مافلر (Muffler) :

صدا خفه کن یا مافلر را می توان به عنوان اگزوز پمپ دیافراگمی معرفی کرد. این قطعه همراه کلیه پمپ های دیافراگمی ارائه می شود تا از آلودگی صوتی که پمپ در حین کار ایجاد می کند جلوگیری کند داخل این قطعه فیلتر هایی با منافذ بسیار کوچکی می باشند که پس از مدتی این منافذ بوسیله آلودگی محیط یا روغن ایر موتور بسته می شود . بنابراین اگر این قطعه قابلیت شستسو داشته باشد باید آنرا کاملا پاک سازی کرد و در غیر اینصورت قطعه تعویض می شود. در صورتیکه این قطعه تمیز یا تعویض نشود جلوی هوای خروجی پمپ گرفته می شود و عملکرد پمپ دچار مشکل و راندمان پمپ کاهش می یابد.

تعمیر دیافراگم پمپ

عدم نصب مناسب پمپ دیافراگمی :

پمپ های دیافراگمی به علت حرکت رفت و برگشتی داخل پمپ دارای لرزش و تکان می باشد بنابراین با نصب لرزه گیر و ثابت کردن پمپ از خرابی و فرسودگی بدنه پمپ جلوگیری به عمل آورد.

تعمیر دیافراگم پمپ

نوسانات سیال در حین خروج پمپ دیافراگمی :

پمپ های دیافراگمی به دلیل عملکرد تلمبه ای سیال خروجی آن بصورت نوسانی از پمپ خارج می شود در نتیجه برای اینکه بتوان جریان خروجی را بصورت یکنواخت داشته باشیم از دمپر یا شوک بلوکر (Shock Blocker) استفاده می شود.

تعمیر دیافراگم پمپ

یخ زدگی در قسمت ورودی هوای پمپ دیافراگمی :

با توجه به شرایط هوای محیط پمپ دیافراگمی ، در صورتیکه هوا دارای رطوبت و سرما باشد به مرور زمان در قسمت ورودی ایر موتور پمپ آثار برفک و یخ زدگی مشاهده خواهد شد و برای رفع این مورد می توان از هیترهای مخصوص گرم کننده هوای ورودی به پمپ استفاده نمود.

تعمیر دیافراگم پمپ

انتخاب برند مناسب :

با تحقیق و مشاوره در خصوص انتخاب نوع برند پمپ های دیافراگمی می توان پمپی را انتخاب نمود که از لحاظ فنی و پشتیبانی نیازهای شما را برآورده سازد.

برندهای معتبر به ترتیب بالاترین کیفیت و پشتیبانی کامل مطابق لیست ذیل ارائه می گردد.

تعمیر پمپ دیافراگمی آرو ARO Ingersoll Rand

تعمیر پمپ دیافراگمی ویلدن WILDEN PUMP

تعمیر پمپ دیافراگمی گراکو GRACO PUMP

تعمیر پمپ دیافراگمی ورساماتیک VERSA MATIC PUMP 

تعمیر پمپ دیافراگمی سندپایپر  SANDPIPER

تعمیر پمپ دیافراگمی وردر ایر  VERDER AIR

تعمیر پمپ دیافراگمی فلاکس  FLUX

تعمیر پمپ دیافراگمی یامادا YAMADA

تعمیر پمپ دیافراگمی دپـا DEPA

تعمیر پمپ دیافراگمی بلگدون BLAGDON

تعمیر پمپ دیافراگمی ریور ویو RIVER WAVE

تعمیر پمپ دیافراگمی آلفلو ALL FLO

تعمیر پمپ دیافراگمی آلماتک ALMATEC

تعمیر پمپ دیافراگمی واگنر WAGNER

تعمیر پمپ دیافراگمی راسم RAASM

تعمیر پمپ دیافراگمی دلمکو DELLMECO

تعمیر پمپ دیافراگمی دبم DEBEM

تعمیر پمپ دیافراگمی فلویمک FLUIMAC

تعمیر پمپ دیافراگمی وستا پمپ VESTAPOMP

تعمیر پمپ دیافراگمی دیا پمپ DIAPUMP

تعمیر پمپ دیافراگمی دیا پمپ

تعمیر پمپ دیافراگمی آرگال ARGAL

تعمیر پمپ دیافراگمی لوتز جسکو LUTZ JESCO

تعمیر پمپ دیافراگمی لوتز جسکو

تعمیر پمپ دیافراگمی دای شنگ DYI SHENG

تعمیر پمپ دیافراگمی دای شنگ

          جدول راهنمای سریع عیب یابی و نحوه تعمیر پمپ دیافراگمی

 

 

 راه حل ممکن جهت تعمیر پمپ دیافراگمی خطای احتمالی موارد خرابی
افزایش فشار هوا بوسیله رگولاتور فشار هوا کم است پمپ کار نمی کند
اتصالات مسیر هوا چک شود. اتصال هوا مسدود است
فیلتر صدا خفه کن تمییز یا در صورت لزوم تعویض شود. صدا خفه کن مسدود است
دریچه هوا تمییز یا در صورت لزوم تعویض شود. دریچه هوا معیوب است
محفظه پمپ کاملا با مواد مناسب پاکسازی شود. کثیفی در محفظه پمپ
تعویض دیافراگم مطابق با دستورالعمل خرابی دیافراگم
اتصالات قسمت مکش آچار کشی شوند. اتصال قسمت مکش محکم نیست. عدم مکش کامل
اتصالات قسمت مکش پاکسازی شوند. اتصال مکش مسدود شده است.
فیلتر صدا خفه کن تمییز یا در صورت لزوم تعویض شود. صدا خفه کن مسدود شده است.
تعویض گلوله مطابق با دستور العمل گلوله های معیوب مجرای منیفولد را مسدود کرده اند.
تعویض سیت ها مطابق با دستور العمل نشینمنگاه یا سیت های معیوب مجرای منیفولد را مسدود کرده اند.
تعویض گلوله و سیت ها مطابق دستور العمل گلوله یا توپ ها در نشینمنگاه یا سیت گیر کرده اند. پمپ بطور نا منظم کار می کند
تعویض اورینگ و سیل های بخش ایر موتور پمپ مطابق با دستور العمل بخش مرکزی پمپ آببند نمی باشد.
تعویض شفت پمپ مطابق با دستورالعمل شفت پمپ معیوب شده باشد.
نصب رگولاتور یا بخش مراقبت هوا فشار هوا یکسان نباشد. عدم جریان و فشار مناسب
پاکسازی مجراهای ورودی و خروجی پمپ مجرای ورودی سیال یا مجرای ورودی هوای ایر موتور مسدود شده است.
فیلتر صدا خفه کن تمییز یا در صورت لزوم تعویض شود. مافلر یا صدا خفه کن مسدود شده است.
تعویض گلوله مطابق با دستور العمل گلوله یا نشینمنگاه معیوب شده است.
نصب رگولاتور یا واحد مراقبت هوا هوا وارد سیال شده باشد.
نصب پمپ مطابق با نوع سیال غلظت سیال بیش از حد استاندارد باشد.

تعویض اجزای پمپ مطابق با نوع سیال

تنظیم فشار هوا توسط رگولاتور

اسفاده از مخزن فشار شکن سیال ورودی پمپ

عدم انطباق سیال با اجزای پمپ

فشار بیش از حد هوای ورودی به ایر موتور پمپ

ورود سیال با فشار بالا به پمپ

نشت سیال از پمپ

تعویض دیافراگم و پاکسازی بخش مرکزی

پمپ مطابق با دستور العمل

پاره شدن دیافراگم پمپ

نشت سیال از مافلر یا صدا خفه کن پمپ

تعویض دیافراگم و در صورت لزوم پاکسازی بخش مرکزی و سیال پمپ مطابق با دستور العمل

کار کردن طولانی مدت

عدم انطباق سیال با دیافراگم

خشک کار کردن به مدت طولانی

عدم شستشو پمپ بعد از اتمام کار

فشار بیش از حد استاندارد

وجود اجسام جامد تیز و بُرنده

معیوب شدن دیافراگم

 

جهت تعمیر پمپ دیافراگمی خود می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمائید. 

ارتباط با ما